Tuesday, January 13, 2009

Gossip girl style


Gossip Girl, cüretkarlığıyla gençlik dizilerine yeni bir getirken oyuncular da yaşam ve tarzlarıyla büyük ilgi görüyor. New York’un en pahalı bölgesinde yaşayan ve ünlü tasarımcıların elinden çıkmış birbirinden göz alıcı kıyafetler giyen gençler, daha önce Sex & the City dizisiyle yaşanan benzeri bir moda çılgınlığı yaratmış durumda. Gençlerin sıkı sıkıya takip etiği Gossip Girl Modası, giderek yetişkinleri ve hatta bazı markaları da etkisi altına alıyor.

Dizinin kostüm tasarımcısı Eric Daman, aralarında çok önemli isimlerin de olduğu bazı markaların kreasyonlarını kendisinin dizi için tasarladığı kostümlerden esinlenerek yarattığına şahit olmuş. Dizide tasarımları kullanılan modacıların Ralph Lauren, Zac Posen, Michail kors, Valentino ve Marc Jacops gibi moda dahisi isimler olduğunu düşünürsek, bu hiç de şaşırtıcı değil. Ama bu isimler bu işi tek başına başarmış da değil kuşkusuz. Dizinin bu başarısının sırrının altında yatan bir başka gerçek de kahramanlarının her birinin kendi karakterlerine uyum sağlayan, tutarlı bir tarzının olması.


Serena Van Der Woodsen

İlham kaynağı: Serena’nın gardırobu Kate Moss’tan esinlenerek yaratılmış. Beğendiği parçaları tıpkı Kate Moss gibibelli bir kurala uymadan bir araya getiren Serena, buna hiç niyeti olmasa bile bir trend-setter olmayı başarıyor.

Tarzı: Vintage kıyafetler, önemli tasarımcıların pahalı kıyafetleri ve daha ucuz dükkanlardan aldığı farklı parçaları karıştırmayı seviyor. Ona bohem-şık denilebilir.

Öne Çıkanlar: Vintage ceketler, bol t-shirtler, daracık kotlar ve dizlerine kadar uzanan çizmeler.

Blair Waldorf

İlham kaynağı: Blair’ın ilham kaynağı hayranı olduğu stil ikonu Audrey Hepburn.

Tarzı: O en çok aralarında annesinin de bulunduğu ünlü tasarımcıların pahalı kıyafetlerini giymeyi seviyor. Her zaman zarif ve klasik bir şıklığı var.

Öne Çıkanlar: Taktığı rengarenk saç bantları, okul üniformasının altına giydiği çoraplar, zarif elbiseler ve babet ayakkabılar.

Jenny Humprey

İlham kaynağı:Jenny’nin ilham kaynağı sokaklar. Boş zamanlarında bol bol tasarımcıların kıyafetlerinin sergilendiği vitrinlere bakarak onlardan ilham alıyor.

Tarzı: Jenny’nin ailesi Blair ve Serena kadar zengin olmadığı için daha uygun fiyatlı kıyafetler giymek zorunda. Ama modayla çok ilgili ve kendi tasarımlarını yapabiliyor. Dolayısıyla kıyafetlerde Serena ve Blair’le aşık atabiliyor.

Öne Çıkanlar: Bereleri, trençkotları ve yüksek topuklu ayakkabılarla giydiği kısa çoraplar.

Dan Humprey

Babası eski bir rock yıldızı olan şair Dan, ailesinin bohem mirasına sadık bir tarzı tercih ediyor. Asker parkaları ve kadife ceketler tam ona göre. Ne giydiğini umursamıyor ama gene de şık.

Nate Archibald

Nate klasik ve rafine bir zevjin temsilcisi. Giydiği pahalı markaların tasarımlarıyla zengin bir ailenin varisin her zaman görünmesi gerektiği gibi kusursuz ve modanın olmazsa olmazlarına sadık.

Chuck Bass

O erkekler arasında şühhesiz en şık olanı. Renkli fularları, papyonları ve ekose süveterleriyle cüretkar bir moda anlayışı var. Takipçileri arasında Oscar Wilde’ın da bulunduğu ve kötü çocuklara çok yakışan ‘Danny’ giyim tarzının çağdaş bir temsilcisi.

No comments:

Post a Comment