Wednesday, January 14, 2009

Magic Mushroom


1)Verilen halüsinojen (psilosibin) mantarın insanı zehirlemesi esasına tabidir. psilosibin taşıyan mantarlar binlerce yıl boyunca orta ve Güney Amerika' da yerliler tarafından kullanışmıştır. Avrupalılar tarafından ilk tanımlanması 16. yüzyılda İspanyol bir rahibin peyote ve sihirli mantarları Azteklerin kullandığını yazmasıyla başlamıştır. 1957' de Wasson, sihirli mantarlarla ilgili bilgileri ilk kez bir dergide yayınlamıştır (life magazine).

1968 yılında sihirli mantarlar Amerika Birleşik Devletleri' nde yasayla tanımlanarak, yasaklanmıştır. Sigaraya sarılarak ya da oral yolla alınır. Etkisini gösterme süresi 15 dakika ile 1 saat arasında değişir. Kişinin ruh haline göre farklı halüsinasyonlar olabilir. Başlarda endişe haliyle birlikte ölüm duygusu verir. kapalı göz vizüalizasyonları diğer halüsinojenlerle aynı olup, yüksek doz alımında açık göz vizüalizasyonları da görülebilir. Spor halinde satılmaktadır. bir kutu sporun fiyatı 25 ila 75 euro arasında değişmektedir. psilosibin içeren mantarlar türkiye' de yasaktır. İçerdiği aktif maddeler psilocybin, psilocin ve baeocystin' dir. halk arasındaki adı mushies, shrooms, psilocybes, cubes' dir. Mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. lsd' den daha düşük derecelerde gerçeklik yitimine sebep olabilir. tolerans eşiği düşüktür. Entheogenic mantarların karakteristiği ve etkisi emsallerine göre daha fazladır. ¼ gram cubensis' in açık göz vizüalizasyonlarına yol açtığı göz önüne alındığında entheogenic mantarların etkisi cubensis'e kıyaslanamayacak derecede yüksektir. Göz bebekleri ufak bir dozda dahi büyümektedir.

2) Magic mushroom halk arasında Colombian, Mexican,Tai,Ecuadorian,Amazonian gibi bir çok çeşidi bulunan kafa yapıcı uyuşturucu çeşididir. Etkileri lsd ye benzer ama ona göre oldukca zayıftır. Hayal görünümünde bir bilinç yaratır. Işıkların daha parlak, nesnelerin daha şekil degiştirmesi şeklinde cereyan eder. Yoğun duygusal rahatlama ve bedensel enerji cabasıdır.
Dozu fazla kacırdığınızda algılamalar epey sarsılır. Uzak-yakın, iyi-kotu, zaman, ağırlık, ses, görüntü. Lsd kadar zirve yapamasa da esrar etkisi x 10 olarak tarif edilebilir.
Bu etkileri vermesinin nedeni elbetteki içerdigi zehirdir. Bu nedenle kullananlar "bilincli zehirlenme" yasarlar.
Sürekli mutlu olan şirinlerin mutluluk sırrıdır bu mantarlar. Issız ormanda Gargamel peşlerindeyken ve sadece tek bir kız varken hicbirseyi sallamamaları gibidir.

1 comment: